1 Created with Sketch.

CREATIVITEIT op school

Je moet wel erg creatief kunnen denken om te bedenken dat óók onder water wel eens vuurtorens nodig zouden kunnen zijn! Hoe kunnen onderzeeërs anders de weg vinden? Onze illustrator vond er een oplossing voor: de phare d’éau.

Creatief denken en werken….. dat kunnen we bij tijd en wijle héél erg goed op ’t Vierschip. Zowel de leerlingen als de leerkrachten.

Met name tijdens specifieke projecten komt dat ook zichtbaar naar buiten. Denk bijvoorbeeld aan het jaarlijkse project rondom het kinderboekenweekthema. De daaraan gekoppelde tentoonstelling laat dan zien hoe creatief leerkrachten en leerlingen zijn geweest in de weken van zo’n project!
En we laten dat dan ook met trots zien aan de ouders, oudere en jongere broers/zussen, opa’s en oma’s, de buren of wie er ook maar mee komt!

En ook een goed voorbeeld zijn de prachtige surprises die elk jaar weer gemaakt worden in de hogere groepen voor het Sinterklaasfeest.

Maar dat is lang niet alles, want eigenlijk worden er in elke groep vrijwel wekelijks prachtige werkstukken geproduceerd in alle groepen. Loop bijvoorbeeld eens groep 8 binnen en bekijk daar de meesterwerkjes die er vrijwel het hele jaar aan de prikborden hangen.
En dat is in alle groepen zo! We hangen graag werk van de leerlingen op, meestal in de klas, maar soms ook in de hal of de entrees. Want we zijn vaak trots op hun prestaties!

Om dit belangrijke onderdeel van het onderwijs nóg meer cachet te geven doen we, naast de kinderboekenweek ook mee aan de Kinderkunstweek. Een prachtig project dat gesubsidieerd wordt door de Provincie Zeeland.